Ferrari, Mercedes en Volvo krijgen iOS aan boord

Zoals bekend vechten iOS en Android om een plekje in het dashboard van onze auto’s. Op de Autosalon van Genève van die volgende week haar deuren opent, zullen in ieder geval Ferrari, Mercedes en Volvo modellen presenteren met Apple’s iOS in the car aan boord.

Zo weet Financial Times te melden op basis van (uiteraard) anonieme bronnen. Het besturingssysteem dat we kennen van de iPods, iPads en iPhones zal in de auto zaken als de navigatie, telefonie en muziek verzorgen. De genoemde premium merken passen uitstekend bij het premium imago van Apple, maar “geheel toevallig” is Eddy Cue, senior vice president Internet Software bij Apple, ook bestuurslid bij Ferrari. Naar verwachting zullen meer merken volgen.

Apple maakte iOS in the car in 2013 wereldkundig, maar zoals we van Apple gewend zijn werd er over de plannen niet overdreven veel prijsgegeven. Naar verwachting valt de officiële introductie samen met die van iOS 7.1. Op de autoshow van Genève hopen we meer te weten te komen.

[gv data=”M5OZMu5u0yU”][/gv]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën