Financieel directeur Facebook casht aandelen

Wat zegt ons dat?

Heeft hij geen vertrouwen meer in het bedrijf? We hebben geen idee, maar financieel directeuren zijn over het algemeen heel behoudend en nemen weinig risico. Geen wonder dat David Ebersman, Facebooks financieel directeur, gisteren bijna 1 miljoen van zijn aandelen heeft verkocht. De verkoop leverde hem zo’n 43 miljoen dollar op, zo schrijft de Wall Street Journal.

Het was overigens maar een klein deel (8,5 procent) van zijn totale aantal aandeel in het bedrijf. Volgens een woordvoerder van Facebook was de verkoop al van tevoren afgesproken. De verkoop leverde hem omgerekend zo’n dertig miljoen euro op. CASH MONEY!

De introductiekoers van de aandelen in Facebook lag tijdens de beursgang van het bedrijf op 37 dollar (mei 2012). De gemiddelde verkoopprijs van de door Ebersman verkochte aandelen lag op 47 dollar.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën