Finland: “Steve took our jobs”

De Finse minister President Alexander Stubb is niet blij met Apple-oprichter Steve Jobs en de innovaties die hij bedacht. Volgens Stubb heeft Jobs de banenmarkt in Finland om zeep geholpen.

Stubb vertelt dat de Finse economie twee belangrijke pijlers had: de papier- en IT-industrie. “De iPhone betekende de knock-out voor Nokia en de iPad verpestte onze papierproductie omdat het de vraag naar papier verkleinde”, aldus Stubb tegen het Finse financiële nieuwsblad Dagens Industri.

De val van Nokia wordt nog steeds gezien als symbool voor de Finse economische crisis. In april dit jaar werd de volledige mobiele telefoniedivisie verkocht aan Microsoft.

Hoewel Jobs dus flink wat banen overbodig maakte, gloort er volgens Stubb weer hoop. Zo verschuift de bosbouw zich van papier- naar bio-energie en focust de IT-industrie zich steeds meer op gaming. “Het gaat al lang niet meer alleen om Nokia’s”, aldus Stubb. Volgens hem moet er nog wel heel wat gebeuren in Finland voordat de economie weer op koers ligt.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën