Firefox zet Flash op de blacklist

De veelgebruikte plugin Flash wordt nu standaard geblokkeerd vanwege het softwarelek.

Het hoofd van het Firefox supportteam twitterde dinsdag een foto met daarop de tekst “Occupy Flash” en het logo van Flash met een streep er doorheen. Als het lek gedicht wordt, zal de blokkade worden opgeheven.

Na een hack bij het bedrijf Hacking Team werden twee grote kwetsbaarheden gevonden in het programma van Adobe. De eerste werd snel gedicht, maar de tweede is nog steeds open en zou kunnen worden misbruikt door hackers.

Met flash worden interactieve site-elementen getoond. Android en iOS ondersteunen Flash al langer niet meer. Inmiddels is HTML5 de nieuwe standaard. Des ondanks wordt de plugin nog steeds veel gebruikt.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën