Flitsmeister komt met dure anti-flits gadget

Flitsmeister komt met een gadget waarmee je veel geld kunt besparen. Het vergt wel een kleine investering.

Flits-meester Flitsmeister komt met een wel heel bijzonder apparaatje voor in de auto: de Flitsmeister ONE. Alle vergeetachtige wegpiraten hoeven met de gadget niet meer aan de Flitsmeister-app te denken, want dat doet het apparaatje voor je. Zo bespaar je mogelijk behoorlijk op boetes, al moet je wel zeer regelmatig op de bon geslingerd worden om het apparaatje eruit te halen; je vergeet immers niet altijd de app aan te zetten.

De Flitsmeister ONE is in essentie een apparaatje dat de Flitsmeister-app voor je aanzet. Nu sleep je bij zelfs kleine overtredingen al tientallen euro’s aan boetes binnen als je niet oplet, maar voor de Flitsmeister ONE betaal je maar liefst €49,95. Wie nu het apparaatje als pre-order bestelt krijgt hem voor €39,95 (inclusief een jaar Flitsmeister Pro). In december van dit jaar moet de gadget geleverd gaan worden.

Je plakt de gadget bijvoorbeeld op je dashboard en door middel van Bluetooth (low energy) registreert het apparaatje de gebruiker wanneer hij in de auto stapt. Na registratie start de Flitsmeister-app automatisch en hoef je je geen zorgen meer te maken om ome agent. Het batterijtje zou het volgens de maker zo’n 2 jaar vol moeten kunnen houden voor hij vervangen moet worden.

Overigens is het apparaatje niet slechts een veredelde herinnering-uitdeler. De ONE heeft zowel LED-lampjes als een speaker waarmee de gebruiker gewaarschuwd kan worden wanneer flitsers gesignaleerd zijn. Hij is dus voor een een plastic casing met Bluetooth-connector, LED-lampje en een speakertje best wel duur, maar het zorgt er tevens voor dat je eventueel minder met je smartphone bezig bent tijdens het rijden.

Of je het daarentegen echt nodig hebt? Stiekem niet. Via zowel Android als iOS is het mogelijk om een app, in dit geval Flitsmeister, automatisch middels een Bluetooth-connectie op te starten. Bijvoorbeeld als je in de auto stapt en je telefoon maakt verbinding met het infotainmentsysteem in de auto.

Naast de Flitsmeister ONE zijn er nog talloze andere manieren om niet gepakt te worden. In dit artikel sommen we vijf van de beste apps voor je op.

Update 17-10-2019 (11:15): Het bericht is inhoudelijk iets genuanceerd.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën