Screenshot uit FC 25

Foutje in FC 25 stelt je in staat om schoten te blokkeren

Sureshni

Een bug in EA Sports FC 25 geeft spelers de mogelijkheid om de afstandsregel te omzeilen tijdens spelhervattingen en zo de schoten van de tegenstander te blokkeren!

In het echte voetbal moeten spelers een afstand van 10 yards (9,15 m) respecteren tijdens spelhervattingen zoals hoekschoppen, vrije trappen, doeltrappen en strafschoppen. In EA Sports FC 25 wordt deze regel afgedwongen door een onzichtbare barrière. Dit betekent dat je deze afstand van 10 yards moet bewaren.

Hoe kun je een schot blokkeren?

Met de glitch kunnen spelers de onzichtbare barrière omzeilen. Ren gewoon tijdens een spelhervatting naar je tegenstander toe. Net voordat je de onzichtbare barrière bereikt, druk je op de R1-toets (of RB op Xbox). Hierdoor kun je de barrière passeren en zo dicht bij je tegenstander komen als je wilt. Het is cruciaal dat je R1/RB indrukt vlak voordat je de barrière bereikt, anders werkt de truc niet. 

Opmerking: Vermijd het gebruik van deze truc in Player vs. Player-modi, vooral in competitieve settings zoals Ultimate Team, omdat het wordt beschouwd als een oneerlijk voordeel.

De richting van je speler aanpassen

Zodra je de barrière hebt omzeild, blijft je speler in dezelfde richting rennen als voordat hij de barrière passeerde. Daarom is het belangrijk om je speler goed te positioneren voordat je de truc toepast. De meest effectieve manier om te profiteren van deze glitch is door recht voor je tegenstander te gaan staan, zodat het moeilijk wordt voor je tegenstander om te schieten. Deze tactiek kan zelfs worden gebruikt om doeltrappen te verstoren, wat een aanvallend voordeel biedt.

Hoewel deze glitch een krachtige tactiek kan zijn, is het een bug die het spel verstoort en die waarschijnlijk binnenkort door EA Sports zal worden opgelost. Gebruik het met voorzichtigheid, vooral als je in competitieve modi speelt.

Afbeelding: Met dank aan EA Sports

Tags

Tags:

Sureshni

Sureshni

Sureshni is een deskundig schrijfster met meer dan tien jaar ervaring in de game-industrie. Ze is niet alleen zelf een fervent gamer, maar is ook gepassioneerd door schrijven. Ze brengt graag verslag uit over het laatste nieuws, recensies en trends in de videogame-industrie - waardoor ze een expert is in deze branche. Als ze niet met het laatste nieuws en gamereleases bezig is, bezoekt ze verschillende steden en woont ze gameconventies over de hele wereld bij.

Alle artikelen door Sureshni
Populaire artikelen
Populaire categorieën