FOX Sports gaat JanLul.com slopen

Dit weekend start de Eredivisie weer. Voor de betaalzender het ideale moment om korte metten te maken met één van ‘s lands bekendste illegale streams.

Jarenlang kon je op JanLul.com streams kijken naar voetbalwedstrijden en Formule 1-races, maar de site is eerder deze maand volledig uit de lucht gehaad. Ook de verdraaid handige Android-app is foetsie. Fox Sports is erachter gekomen wie de persoon achter de site is en dreigt nu met een gang naar de rechter, dus de kans dat ‘ie terugkomt achten we klein. JanLul streamde immers beelden waarvan het auteursrecht bij FOX Sport ligt, en die betalen daar grof geld voor: meer dan 1 miljard euro voor twaalf jaar Eredivisie. De sportzender wil de schade op de beheerder van de site gaan verhalen.

60.000 streamers in Nederland

Volgens NRCQ is het de eerste keer dat een Nederlandse aanbieder een illegale streamer uit de lucht weet te halen. Met hulp van buitenlandse internetaanbieders en financiële partijen is FOX Sports de man op het spoor gekomen, die claimen dat minstens 60.000 Nederlanders per maand gebruik maken van illegale streams. Over de identiteit van de man laten ze maar weinig los:

“Het is geen zestienjarige kwajongen op een zolderkamertje, of een gewiekste zakenman. Eigenlijk iemand er tussenin. Maar hij heeft jarenlang op grote schaal inbreuk gemaakt op het auteursrecht, geadverteerd met zijn diensten en aan het bezoek op Facebook te zien trekt hij tienduizenden kijkers.”

Dat wordt dus voortaan streams zoeken op Roja Directa, LiveTV.sx, HaHaSport.com en First Row Sports. Of gewoon een abootje van 15,95 euro per maand op FOX Sports natuurlijk…

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën