Gaan we deze fiets straks overal zien?

Zo nu en dan komen er bijzondere fietsen voorbij op Kickstarter, maar vaak worden deze projecten niet doorgezet. Goed nieuws: de Mokumono komt er wel.

De Mokumono is een fiets van Hollandse bodem die vooral is bedoeld voor gebruik in de stad. De fiets bestaat uit twee platen van aluminium, die allebei de helft van het frame vormen. Tijdens de productie worden deze platen in een mal gelegd en vervolgens aan elkaar gelast.

Volgens oprichter Bob Schiller is het daardoor op den duur ook mogelijk om het productieproces van de fiets te automatiseren. Hierdoor zullen de kosten omlaag gaan, waardoor er meer fietsen geproduceerd kunnen worden. De fiets kan in twee uitvoeringen besteld worden: een uitvoering met één versnelling en een uitvoering met acht versnellingen. De prijzen liggen tussen de 1150 en 1400 euro voor deze fiets.

Het uiteindelijk doel was om via Kickstarter 90.000 dollar op te halen. Met nog drie dagen te gaan staat er inmiddels precies 90.000 op de teller. Je kunt de fiets tot en met vrijdag hier bestellen, de leveringen starten in december.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën