Gaat een nieuwe map PUBG’s grootste probleem aanpakken?

Ik ben helemaal klaar met dat geloop. Een nieuwe map moet dat probleem oplossen.

De strijd tussen de twee battle royale-grootmachten gaat onverminderd door en met de iOS- en Android-versies hebben zowel Fortnite als PUBG geprobeerd een nóg groter publiek aan te spreken. Uiteindelijk ben ik van mening dat Epic Games’ Fortnite zich daarentegen beter aanpast aan de gamer dan PUBG. Misschien komt daar met een aankomende update verandering in.

De ontwikkelaar van de populaire game kondigt namelijk in een blogpost een nieuwe map aan. Nu, de originele map van PUBG – Erangel – is zo’n 6 km bij 6 km (landmassa) en de tweede map – Miramar – is zelfs 8 km bij 8 km. Dat geeft gelijk aan hoe groots en uitgebreid de game is. Je springt met 99 tegenstanders uit een vliegtuig en landt ergens op het eiland. Je zoekt wapens en probeert als laatste over te blijven. De alsmaar kleiner wordende cirkel dwingt de spelers om zich te verplaatsen.

Nu, dat verplaatsen is precies het grootste probleem van PUBG. Waar Fortnite een relatief kleine map heeft, tot op het randje gevuld met gebouwtjes, auto’s en hutten, zijn de twee bestaande maps van PUBG vooral een verzameling van gras, bomen en nog meer gras. Daar komt ook nog eens bij kijken dat Fortnite – of je het nu tof vindt of niet – de mogelijkheid heeft om te bouwen. Ook op een grasveld kunnen dus strategische gevechten gevoerd worden.

Precies dat aspect mist er bij PUBG – het invullen van moment-tot-moment-gameplay met interessante aspecten. In plaats daarvan ben ik het grootste gedeelte van de tijd (en zeker in Miramar) aan het lopen. Iedere game begint hetzelfde; lekker gear oprapen en jezelf positioneren. Na de initiële clusterfuck valt de game daarentegen op z’n smoel. Er is de komende 20 minuten waarschijnlijk niets tot nauwelijks iets te doen.

PUBG Corp. gaat daarom van 2 tot 5 april een nieuwe map testen! Jazeker, map 4 (codenaam: Savage) wordt een map van 4 km bij 4 km. Ontzettend klein dus! Dat moet zorgen voor spannendere gameplay, minder lopen en meer actie. De map zal bestaan uit Aziatische jungle en lijkt – zoals de laatste map – veel hoogteverschil te bevatten.

Kortom, ik denk dat het een ontzettend goed idee is van PUBG Corp. om een kleine map te bouwen. Waar Fortnite evenementen organiseert waarbij de gameplay een beetje spannender gemaakt wordt, moet PUBG het tot dusver hebben van een toegewijde fanbase. Maar zelfs de grootste fans van de game zullen een keer klaar zijn met lopen, wandelen, joggen en nog meer lopen.

Wanneer de map precies uitkomt is nog niet bekend, maar de ontwikkelaar laat weten dat de aankomende testversie nog héél ‘alpha’ is; we zullen dus nog even moeten wachten tot PUBG weer een beetje interessant wordt.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën