Gaat Mark Zuckerberg de rijkste man op aarde worden?

De jaarlijke Bloomberg-miljardairslijst is weer bekend gemaakt en de Facebook-oprichter heeft er flink wat miljarden bij gekregen. Omdat wij allemaal weten hoe hij eruit ziet zie je hierboven een foto van zijn huis.

De Facebook-oprichter, die pas 31 jaar is, heeft er volgens Bloomberg dit jaar $8,6 miljard dollar extra bijgekregen, waarmee zijn totale waarde uitkomt op $43,1 miljard. Daarmee haalt hij Ikea-oprichter Ingvar Kamprad in en stijgt hij naar de negende plaats. Hij staat nog slechts $300 miljoen achter op Oracle-oprichter Larry Ellison, die dus $43,4 miljard waard is. Maar ondanks de slechte prestaties van Microsoft is Zuckerberg nog steeds maar iets meer dan de helft waard van Bill Gates: met $85,2 miljard staat hij eenzaam aan kop. De nummer 2 is Zara-eigenaar Amancio Ortega, die $70,8 miljard waard is, en op nummer drie vinden we tycoon Warren Buffet met $67,6 miljard dollar.

De aandelen Facebook bereikten dinsdag een recordhoogte van $98,9 per aandeel. Er wordt verwacht dat de cijfers van het tweede kwartaal flinke winsten uit video-advertenties zullen laten zien, alsmede enorme groei bij Instagram.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën