Gaat YouTube producties maken met Hollywood?

Bijgewerkt op:

YouTube zou in gesprek zijn met Hollywood en onafhankelijke film- en tv-producers om exclusieve programma’s te maken.

Dit beweert Reuters op basis van twee anonieme bronnen. Deze gesprekken bewijzen dat Google meer van YouTube wil maken dan een database van internetvideo’s. Al twee maanden voeren de hoge heren van YouTube gesprekken met Hollywood producers om te kijken hoe er meer premium content gemaakt kan worden, om zo de kwaliteit van de videodienst te verbeteren en meer advertentie-inkomsten binnen te slepen.

Eén van de bronnen beweert dat YouTube tussen de één en drie miljoen dollar geboden heeft om een serie programma’s op touw te zetten. Ook de marketingkosten nemen ze voor hun rekening. Volgens de tweede bron is YouTube specifiek op zoek naar producties die korter dan dertig minuten duren, maar wel de kwaliteit van een televisieshow evenaren.

Hoewel YouTube niet wil reageren op deze geruchten, zegt de website wel in een e-mail dat ze “altijd op zoek zijn naar nieuwe marketingmanieren om onze ‘creators‘ te ondersteunen en te motiveren”.

Tags

Tags:

Bram van Otten

Bram van Otten

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram van Otten

Populaire artikelen

Populaire categorieën