Galaxy Note 7 krijgt iris-scanner

De opvolger van de populairste smartphone van Amerika heeft een unieke feature in petto.

Vermoedelijk wordt het toestel pas in september aangekondigd, maar de geruchtenmolen draait inmiddels op volle toeren. Nadat eerder al veel van de (verwachte) specs uitlekten, waaronder 6GB geheugen, is er nu redelijk wat (indirect) bewijs voor de aanwezigheid van een iris-scanner.

Eerste bewijs: onderstaand screenshot van een beta-versie van de firmware, uitgelekt via het Samsung Galaxy Beta Program. Hierin zien we de optie Iris-scanner terug in de privacy-settings:

Maar wacht, er is meer. Naast dit screenshot blijkt uit import-documenten dat Samsung 200 irisscanners heeft geïmporteerd uit India.

Van alle veiligheidsopties zou de irisscanner de methode zijn met de kleinste foutmarge.

De overige vermoedelijke specs van de Note 7: een 5,8 inch Super AMOLED scherm, Snapdragon 823 chip, 6GB of RAM, een 12MP-camera, en 64- of 128GB uitbreidbare opslagruimte.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën