Galaxy Note 9 vs. iPhone X: dit doet Samsung beter - Apparata

Galaxy Note 9 vs. iPhone X: dit doet Samsung beter

Het is weer zover: de jaarlijkse battle tussen de Samsung Galaxy Note en de iPhone staat op het punt te beginnen. De Note 9 neemt alvast een flinke aanloop en scoort beter op de volgende onderdelen.

Display
Apple stapte vorig jaar eindelijk over op een OLED-scherm, maar die display is en blijft afkomstig van Samsung. Ja, je zou kunnen zeggen dat Apple kleuren realistischer weergeeft, maar als puntje bij paaltje komt, dan kiezen we toch voor formaat. Met het 6,4″ scherm van de Note 9 kun je simpelweg meer dan het 5,8-inch display van de iPhone X. Apple kan in september terugslaan met de iPhone X Plus, maar voorlopig pakt Samsung hier de overwinning.

Opslag
Als je een iPhone X koopt, dan moet je het doen met 64GB opslagruimte als je voor het instapmodel krijgt. Uitbreiden kan niet. Wil je meer opslag? Dan zit er maar 1 ding op: de veel duurdere variant met 256GB kopen. Samsung voorziet zijn basisvariant van minimaal 128GB, terwijl de duurdere variant kan beschikken over 512GB opslag. Is dat nog niet genoeg? Duw er een 1TB SD-kaartje in en je kunt weer even vooruit.

S Pen
Steve Jobs was geen voorstander van de stylus, maar zelfs het Apple-icoon zou vandaag de dag toe moeten geven dat de S Pen behoorlijk handig is. Zeker op een 6,4″ scherm krabbelt het behoorlijk lekker weg. En met ingang van de Note 9 is de S Pen voorzien van Bluetooth Low Energy, waardoor je ‘m ook kunt gebruiken als remote voor je camera of om door je PowerPoint-presentatie heen te klikken. Ideaal dus.

Slimme camera-features
De iPhone X en de Galaxy Note 9 hebben allebei geweldige camera’s: de een doet het beter in het donker, de ander is overdag beter. Samsung doet er echter alles aan om iedereen mooie foto’s te laten maken. Scene Optimizer is een mooi voorbeeld. Jij maakt een foto en de Note 9 kijkt naar de omgeving en het onderwerp. Vervolgens wordt de foto ingedeeld in een van de twintig categorieën. Op basis van die categorie worden de saturatie, witbalans, helderheid en contrast aangepast.

Nog zo’n feature is Flaw Detection. Niets is vervelender dan er thuis pas achterkomen dat je foto’s bewogen zijn of dat je je ogen dicht had. Flaw Detection laat je dat meteen weten en checkt ook of er geen vlekken op de lens zitten en of er niet teveel tegenlicht was.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën