Galaxy S8 heeft het moeilijk met breektest (video)

De achilleshiel werd wel heel snel gevonden.

SquareTrade – een bedrijf dat de garantie van apparaten test – stelde de nieuwe Galaxy S8 behoorlijk op de proef. In de onderstaande video testen de onderzoekers onder andere de valbestendigheid, de batterij en toegang voor onderhoud. Eerder nam een andere tester de Galaxy S8 ook al onder de loep, met positievere resultaten als gevolg.

[gv data=”AkoZM83X_i4″][/gv]

Met de waterdichtheid lijkt het niet allemaal snor te zitten. Na een half uur in anderhalve meter water te hebben gelegen, doet het geluid het niet meer goed. Dat het toestel met een volledig glazen exterieur spatwaterdicht is, geloof ik direct, maar tegen deze hoeveelheden lijkt de S8 niet bestendig te zijn. Maar goed, wie gaat er dan ook een half uur duiken met zijn telefoon in de binnenzak van zijn wetsuit.

Vooral het glas blijkt een reële achilleshiel te vormen voor het nieuwe vlaggenschip van Samsung. Zelfs na een enkele val is niet alleen het daadwerkelijke scherm naar de klote, ook het glas op de achterkant van het toestel bezwijkt onder de druk van de tests.

De conclusie van SquareTrade? Zowel de Samsung Galaxy S8 als de S8+ hebben een middel- tot hoge risicofactor. De testers stellen dan ook niet voor niks grappend: “Een scherm zonder begrenzingen, op de stoep na.”

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën