Gebogen OLED tv van Samsung geïntroduceerd in Zuid-Korea

Eerst was er de grote overstap van beeldbuizen naar platte schermen. Toen moest het allemaal minstens HD-ready zijn. Toen kwam Full-HD en LED op het verlanglijstje van velen. Nu is het volgende punt in televisieland bereikt; gebogen televisies.

Natuurlijk bedoelen we hiermee niet tv’s die wat transportschade hebben gehad bij de eerste de beste dozenschuiver, maar die specifiek zo gemaakt zijn om een curve te hebben. Het schijnt beter voor de kijkervaring te zijn als het scherm constant op gelijke afstand van de kijker af staat en zo de kijkhoek optimaal blijft. Dure manier om te zeggen dat als je je hoofd draait je dan nog steeds recht op het scherm moet kijken. Juist ja.

Het nadeel achter deze techniek is voorlopig nog de prijs. Voor de zojuist uitgebrachte 70 inch OLED tv moet je (omgerekend) iets meer dan €10.000 neerleggen. Je hebt dan wel een absoluut topapparaat in je kamer staan, en kan in alle comfort en gemak het beeld vanuit alle hoeken bekijken. Het mag dan misschien niet de grootste tv op de markt zijn, maar voorlopig wel een van de weinige curved OLED tv’s op de markt. Alleen jammer dat er nooit wat leuks op te zien is..

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën