Geeft België EA miljoenenboete vanwege FIFA lootboxen?

Lootbox is life voor EA.

De hele lootboxgate rondom EA’s Star Wars Battlefront het afgelopen jaar zal je vast en zeker niet ontgaan zijn. Uiteindelijk trok EA de keutel in en zorgde het ervoor dat je enkel lootboxen kreeg of kon kopen die cosmetisch van aard waren. FIFA’s Ultimate Team daarentegen bleef ongewijzigd.

Volgens de Belgische Kansspelcommissie is het plaatsen van lootboxen in games tegen de regel van de wet. Vandaar dat men in België een onderzoek start naar EA’s gebruik van lootboxen in de FIFA-games. Dit laat het OM in België weten aan VRT.

Volgens EA zelf is de werking van haar lootboxen niet te vergelijken met echt gokken, de reden dat deze spelvorm zo betwist is in België. Gokken is immers niet toegestaan voor minderjarigen, en aangezien kinderen vanaf 3 jaar al aan de slag mogen gaan met FIFA wil België dit dan ook niet in het spel hebben.

Er is kortom sprake van een verschil van mening. Niet zo gek ook, want EA verdient letterlijk miljoenen met deze lucratieve gamemodus. Het Belgisch openbaar ministerie richt zich op onder meer de weigering van EA om gehoor te geven aan het verzoek om te stoppen met lootboxen. Blizzard en Valve toonden echter aan met Overwatch en CS:GO dat lootboxen verwijderen vrij simpel is.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën