‘Geen vingerafdrukscanner voor iPhone 8’

Een opmerkelijk bericht. Gaat Apple kappen met Touch ID?

Het moge inmiddels duidelijk zijn dat de nieuwe iPhone geen traditionele thuisknop gaat krijgen. Omdat de smartphone van Apple het vermoedelijk moet stellen met een randloos design moet de fysieke knop exit. In plaats daarvan komt er een virtuele thuisknop, verwerkt in het display.

Met het verdwijnen van de fysieke thuisknop moet Touch ID, de vingerafdrukscanner van Apple, ook een nieuw plekje krijgen. Tot nu toe werd gedacht dat de techniek in het scherm zou worden verwerkt of, zoals Samsung ook doet, de technologie naar de achterkant van de smartphone verhuizen. Niets van dit alles, aldus Bloomberg.

Op basis van anonieme bronnen bericht het mediabedrijf dat de iPhone 8 helemaal geen vingerafdrukscanner gaat krijgen. Het toestel ontgrendelen zou gaan middels een irisscanner. Apple zou naar verluidt deze technologie testen als vervanger van Touch ID.

Een interessant gerucht, want het is nog maar de vraag hoe dit straks in de praktijk gaat werken. Wat als je scherm vies is en de 3D-sensoren je ogen niet herkennen? Volgens de bronnen zou het echter gaan om geavanceerde technologie. Zo zou de smartphone zelfs ontgrendeld kunnen worden als deze op tafel zou liggen. Een blik moet voldoende zijn en de iPhone hoeft niet opgepakt te worden.

Apple introduceerde Touch ID in 2013 met de komst van de iPhone 5S. De Amerikaanse techgigant gaat volgens het bericht de vingerafdrukscanner niet met pensioen sturen. Het zou mogelijk zijn dat Touch ID in een later stadium weer een terugkeer maakt. De nieuwe iPhone zal in september worden gepresenteerd.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën