Gerucht: Apple schroeft iPhone X productie drastisch terug

Is Apple te ver doorgeslagen met het wel heel dure vlaggenschip?

De iPhone X is afgelopen jaar gelanceerd ter viering van het tienjarig jubileum van Apple’s smartphonetoestellen. Naast de reguliere iPhone 8 moest de X laten zien waar Apple toe in staat is op het gebied van mobiele technologie. Na een flink tekort aan exemplaren bij de release, lijkt het tegenovergestelde nu aan de hand.

Volgens de doorgaans betrouwbare Japanse krant Nikkei Asian Review valt de verkoop zo tegen, dat Apple de iPhone X productie in het eerste kwartaal van 2018 halveert van 40 tot 20 miljoen exemplaren. De Japanners hebben dit nieuws laten bevestigen door meerdere (anonieme) bronnen die zich in het productieproces van Apple’s smartphone bevinden.

Met name de verkoop in het vakantieseizoen in Europa, de VS en China viel ietwat tegen, waardoor het bedrijf naar verluidt een stuk minder smartphones hoeft te bestellen. Apple zelf wilde echter niet reageren op de informatie van Nikkei Asian Review.

De iPhone X is door vele recensenten geloofd vanwege het mooie OLED-scherm (van Samsung), Face ID en de camerakwaliteiten, maar de adviesprijs van 1159 euro lijkt voor sommige geïnteresseerden toch echt te veel gevraagd. Het is nog maar de vraag of Apple eenzelfde ‘instapprijs’ aan de iPhone X opvolger durft te geven.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën