Gerucht: iPhone camera gaat spiegelreflexcamera benaderen

Zelfs als gerucht is dit een behoorlijke en misschien zelfs lachwekkende claim.

Volgens bronnen van Apple kenner John Gruber zal de volgende generatie iPhone aan de achterkant van een dubbele camera worden voorzien. Daarmee moet het op één of andere manier mogelijk worden om de fotokwaliteit van spiegelreflexcamera’s te benaderen. Volgens Gruber zal het de grootste sprong in camerakwaliteit tot nu toe zijn.

The specific thing I heard is that next years camera might be the biggest camera jump ever. I don’t even know what sense this makes, but I’ve heard that it’s some kind of weird two-lens system where the back camera uses two lenses and it somehow takes it up into DSLR quality imagery.

Twee camera’s op de achterkant van een telefoon kennen we al lang. Denk aan de HTC Evo 3D, LG Optimus 3D en de HTC One M8. Bij de laatstgenoemde wordt de tweede camera gebruikt voor het achteraf scherpstellen en het creëren van depth of field-effecten, iets dat we ook bij spiegelreflexcamera’s zien. Toch heeft het de M8 niet heel veel succes opgeleverd.

Het idee is natuurlijk fantastisch. De kwaliteit van een spiegelreflexcamera in de behuizing van een compacte iPhone. Wellicht moet Apple dan wat natuurwetten herschrijven, want hoe ga je ervoor zorgen dat de minuscule lensjes kunnen concurreren met de grote dure lenzen op de camera’s van professionals? Het zou natuurlijk ook kunnen zijn dat een tweede lens zal worden gebruikt voor optische zoom.

Hoe dan ook, het is een vaag maar desondanks een gerucht dat we je niet wilden onthouden. We zijn nu eenmaal dol op geruchten. (via: thetechblock)

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën