Gezellig. Gevangenen krijgen computers in cellen

U als computerverslaafde kunt straks met een gerust hard achter de tralies belanden. Staatssecretaris Fred Teeven wil dat er een computer in cellen komen.

Dit schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer, waar hij het „zinvolle dagbesteding” voor de gedetineerden noemt. De hele dag rondhangen op Reddit en Facebook, selfies posten op Instagram en ‘s avonds richting Thuisbezorgd surfen voor een callzone zit er echter niet in. Gevangenen zouden zich met de hardware moeten gaan richten op e-learning, e-health en het regelen van activiteiten op het gebied van re-integratie en nazorg.

Inderdaad, dat leest u goed, Fred Teeven gebruikt nog woorden waar een ‘e’ is voorgeplakt. Welkom in de jaren negentig. Om onduidelijkheid te voorkomen geeft de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie wel aan dat er van vrij internet geen sprake is.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën