Google boycot de Asus Transformer met Android & Windows

Zet de Asus Transformer Book Duet maar uit je hoofd, want Google wil geen tablets of notebooks waar zowel Android als Windows 8.1 op draaien.

Asus kondigde de “hybride” Transformer (tablet met afneembaar toetsenbord) begin dit jaar aan. Wisselen tussen de twee besturingssystemen zou met een simpele druk op de knop mogelijk zijn. Maar we gaan het niet meemaken want Google wil het niet. Er is door het bedrijf grote druk op Asus uitgeoefend om de release te voorkomen.

Google en Asus zelf hebben nog geen officieel commentaar gegeven en vooralsnog is onduidelijk waarom Google de plannen zo fanatiek dwarsboomt. Feit is wel dat Asus de meeste promotiepagina’s van de Transformer Book Duet al verwijderd heeft. Ook verschillende retailers hebben de tablet van de website gehaald.

Samsung had met de ATIV Q een soortgelijk product op de markt willen brengen, maar ook van dat apparaat hebben we nooit meer iets gehoord. (via: digitimes)

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën