Google Chrome – Gaat vingerafdruk het wachtwoord vervangen?

Nooit meer wachtwoorden onthouden vergeten.

Vorige week bestond Google Chrome 10 jaar en dat ging gepaard met een toffe update vol met nieuw design en nieuwe features. Een van die features was bijvoorbeeld een slim wachtwoord-systeem dat automatisch een moeilijk wachtwoord voor je genereert en bewaart. En nu komt Google met iets tegenstrijdigs.

In een blogpost onthult het miljardenbedrijf (dat zelf pas 20 jaar is geworden (check hier de geschiedenis van de zoekmachinegigant in een notendop) dat er een beta loopt met het inloggen met een vingerafdruk.

Deze relatief nieuwe vorm van webauthenticatie moet het dus binnenkort mogelijk maken om op website die het ondersteunen in te loggen met je vingerafdruk. Sommige bankier-apps en beveiligingssoftware gebruiken je unieke biometrische handtekening al om in te loggen, maar straks kunnen dus ook sociale platformen en websites de techniek gebruiken.

Dit elimineert een van de grootste ‘champagne problemen’ van het internet-era, het onthouden van al je wachtwoorden. In de toekomst zul je dus via Chrome een pop-up krijgen op websites die de techniek ondersteunen. Vooralsnog loopt de beta voor Android-telefoons en MacBooks. Of andere biometrische beveiligingsmethodes als FaceID of irisscanners ook zullen worden ondersteund is nog niet bekend.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën