Google Chrome maakt irritante sites het leven zuur

De populaire browser onderscheidt zich van de rest.

Google Chrome is al een tijdje de meest populaire internetbrowser van het moment. Enkele jaren geleden nam het definitief de koppositie over van het logge en niet vernieuwende Internet Explorer van Microsoft. Google doet het echter niet rustig aan en blijft innoveren met handige nieuwe features.

In de experimentele Canary build van Google Chrome spotte Android Police (via The Verge) namelijk dat de browser het mogelijk maakt om websites permanent te dempen. Handig wanneer jouw favoriete site(s) bijvoorbeeld automatisch video’s en/of reclame afspeelt. Google vermeldt de zeer fijne feature inmiddels ook in een blogpost.

Op dit moment is het mogelijk om tabbladen in Chrome te dempen via de rechtermuisknop, maar de standaard-versie van de browser herinnert op dit moment niet wanneer je dezelfde website eerder hebt gedempt. Het is de verwachting dat de feature van de Canary build over enkele weken in de officiële versie verschijnt.

Mocht je zelf de testversie van Chrome gebruiken, dan merk je dat de nieuwe functie automatisch uitgeschakeld staat. Het dempen van websites kan door de code –enable-features=SoundContentSetting, waardoor je eindelijk in alle rust kunt genieten van je favo websites.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën