Google druk bezig met opvolger Android 5.0 Lollipop

Bijgewerkt op:

Android 5.0 Lollipop is tot op heden voor slechts een aantal smartphones beschikbaar, maar Google is alweer druk bezig met een opvolger.

Nee, we hebben het in dit geval niet over een vaag gerucht, want die ‘aankondiging’ komt van de techgigant zelf. De ontwikkelaars van het bedrijf waren aanwezig op de Devoxx-conferentie in Antwerpen, waar ze alvast wat voorbeelden van de nieuwe code lieten zien.

Het demotoestel van de ontwikkelaars was een Nexus 5, die draaide op een besturingssysteem met de naam Android Lollipop MR1. Dat zou volgens Androidworld staan voor Maintenance Release 1, oftewel een update waarin waarschijnlijk een aantal bugs worden aangepakt.

Het is nog onduidelijk of in deze versie alleen fouten worden opgelost of dat er ook nieuwe functies worden geactiveerd. Mocht dat laatste het geval zijn, dan zou het kunnen gaan om Android 5.1, maar een kleinere update (5.0.1) lijkt meer voor de hand te liggen.

Tags

Tags:

Bram van Otten

Bram van Otten

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram van Otten

Populaire artikelen

Populaire categorieën