Google fixt Android 5.0 na accuproblemen Nexus 5

Heb je een Nexus-device en wacht je in spanning op de release van Android 5.0 Lollipop, dan kunnen we je eindelijk vertellen waarom Google de update nog niet heeft vrijgegeven.

Google zou de Nexus 4, Nexus 5 en Nexus 7 in eerste instantie al op 3 november een update geven, zodat gebruikers aan de slag konden met de nieuwe versie van Android. Het is inmiddels 6 november en het zo zomaar tot volgende week woensdag kunnen duren voordat Android 5.0 wordt vrijgegeven. De reden? De developer preview bevat een vervelende bug en Google koos ervoor die eerst te verhelpen.

De accu van de Nexus 5 zou namelijk onevenredig hard leeglopen zodra je WiFi inschakelt. Sterker nog: je draadloze internetverbinding zou voor minimaal zestig procent verantwoordelijk zijn voor het totale accuverbruik. Inderdaad, daar klopt iets niet. En op een lege accu zit ook niemand te wachten.

De problemen zijn inmiddels opgelost, dus met een beetje geluk draait jouw Nexus-telefoon of -tablet volgende week als een zonnetje.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën