Google Maps krijgt wifi only-modus en SD-opslag

Google komt eindelijk met een ‘wifi only’-modus voor Maps op Android.

Zodra ‘wifi only’ wordt ingeschakeld, blijft de applicatie in de offline modus staan, waardoor gebruikers niet op hoge kosten worden gejaagd door dataverbruik. Het gebruiken van Maps zonder connectie werkt niet voordat je de juiste kaarten heb gedownload. Ook dat is nu een stuk makkelijker.


Als je krap zit met de ruimte op je telefoon, dan is het nu ook mogelijk om de kaarten op een SD-kaartje te zetten. Google is wat dat betreft wel late to the game aangezien diensten als Here al langer gebruik maken van een offline-modus en SD-opslag. Toch zullen een hoop reizigers baat hebben bij de nieuwe features. Zeker wanneer je in het buitenland bent en niet telkens een internetbundel wilt aanschaffen.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën