Google Maps steeds handiger voor prutsers in het verkeer

Voor iedereen met een rijstrookfobie komt Google Maps met een handige feature.

Mocht je geregeld de navigatiefunctie van Google Maps in de auto gebruiken, dan krijg je binnenkort extra ondersteuning van de app middels een rijstrookadvies. De app toont voortaan in Nederland en België welke rijbaan je dient te pakken voor een afslag. Handig voor dat moment waarop je achter het stuur zit te appen/Facebooken/Tinderen en je er op het laatste moment pas achter komt dat je moet afslaan. De rijbaanbegeleiding van Google Maps heeft voortaan je rug.

Het advies wordt middels pijlen visueel weergegeven onder de hoofdinstructies, en via gesproken instructies kenbaar gemaakt.

De functie werd in de zomer van 2014 al in Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Engeland geïntroduceerd. Tegenover Tweakers bevestigd Google dat het vanaf heden ook in Nederland en België werkt.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën