Google Now, Siri en Cortana vechten het uit in een quiz

Wie wint er als Google Now, Siri en Cortana het tegen elkaar opnemen in een strijd om de beste stemherkenningsmachine?

Onderzoeksniveau Stone Temple heeft het voor ons uitgezocht. Hoewel de smartphones van Google, Apple en Microsoft allemaal een persoonlijke assistent hebben, doen ze alle drie hetzelfde: ze gebruiken het internet om je vragen te beantwoorden. Nu blijkt dat één van de drie duidelijk superieur is.

Google Now wint
En dat is Google Now, tenminste gebaseerd op de criteria van het onderzoek. Zeker op het vlak van compleet beantwoordde zoekvragen, scoort Now hoog, met maar liefst 88 procent. Siri komt op de tweede plek met 53% en Cortana sluit af met 40.

Door drieduizend verschillende zoektermen/vragen aan de drie deelnemers van het onderzoek voor te leggen, werd de kwaliteit gemeten. Niet zo verrassend dus dat Google Now met de hulp van ‘s werelds populairste zoekmachine als beste uit de test komt.

Google en Bing
Om het onderzoek completer te maken, werden zoekresultaten van Google en zoekmachine Bing met elkaar vergeleken. Hierbij was opvallend dat Bing betere antwoorden gaf dan Cortana (de spraakherkenner van Microsoft), wat betekent dat ze de effectiviteit van Cortana nog wel wat kunnen verbeteren.

What does the fox say?
Onderstaande video laat een onderdeel van het onderzoek zien, waarin Siri, Cortana en Google Now naast elkaar op een tafel liggen, en één voor één een vraag beantwoorden. Als je wilt weten wat de drie zeggen op de vraag ‘what does the fox say?’, dan moet je zeker even een kijkje nemen. Het volledige onderzoek van Stone Temple is hier te lezen.

[gv data=”8DytzLLE-n4″][/gv]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën