Google Play Music verdwijnt uit Android 10

Bijgewerkt op:

Google zet stap in concurrentie met muziekstreamers.

Google Play Music, dat al eerder fuseerde met een Youtube-dienst, was altijd de standaard App die geïnstalleerd werd met Android om muziek mee af te spelen. Daar hebben veel gebruikers weinig van gemerkt. Zij installeerden namelijk zo snel mogelijk de YouTube-app of Spotify om van hun favoriete playlist te genieten. Dit heeft Google door, dus dochter Youtube wordt verder naar voren geschoven.

Vanaf nu wordt Google Play Music niet meer standaard geïnstalleerd. In plaats daarvan wordt de YouTube Music app de muziek-app die standaard geïnstalleerd wordt. Je ziet hem op jouw Android-toestel zodra je de upgrade naar Android 10 hebt uitgevoerd.

Ook nieuwe toestellen die nu uitgebracht worden met Android 9 (Pie) of Android 10 krijgen standaard alleen de YouTube Music App automatisch geïnstalleerd. Voor de echte fans van Google Play Music is er goed nieuws, de App blijft gewoon beschikbaar in de Play store. Je kunt hem dus alsnog downloaden en installeren en daarna inloggen met jouw gebruikelijke account-gegevens.

De update is niet alleen een poging om een vuist te ballen richting andere streamingdiensten van muziek, maar past ook in de algemene update van de Play store, die vorige maand is doorgevoerd. Wat denk jij? Kies jij liever voor YouTube Music of heb je een andere favoriet?

Tags

Tags:

Bram van Otten

Bram van Otten

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram van Otten

Populaire artikelen

Populaire categorieën