Google stopt Android updates voor 2 Nexus toestellen

Na dik twee jaar ondersteuning houdt Google het voor gezien bij de twee voormalige vlaggenschepen.

Enkele uren geleden maakte Google officieel bekend dat de Android Nougat 7.1.2 Public Beta voor haar eigen Pixel-toestellen beschikbaar is. Tegelijkertijd meldde het bedrijf aan Droid Life dat de Android softwareondersteuning voor zowel de Nexus 6 als de Nexus 9-tablet officieel stopt bij Android 7.1.1.

Hoewel de Android-ondersteuning ‘slechts’ 2,5 jaar heeft geduurd bij beide apparaten, komt deze beslissing zeker niet uit de lucht vallen. Op Google’s eigen supportpagina valt namelijk te lezen dat er geen software-updates gegarandeerd konden worden voor beide toestellen na oktober 2016.

De Android 7.1.1 update voor de Nexus 9 kwam echter nog afgelopen december uit en diezelfde Nougat-update voor de Nexus 6 in januari 2017, waardoor je zou kunnen stellen dat Google er meer moeite voor heeft gedaan dan dat het bedrijf officieel had beloofd volgens haar eigen richtlijnen.

Ben je in het bezit van een van deze toestellen, wees gerust: Google blijft gegarandeerd beveiligingsupdates ontwikkelen voor de twee apparaten tot en met oktober 2017. Desondanks is het vrij pijnlijk om te zien dat de softwareondersteuning zo vroeg stopt (zeker in vergelijking met iOS) voor twee apparaten die op een pure versie van Android draaien.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën