Google toont ziektes bij zoeken op symptomen

Bijgewerkt op:

Zo hoef je nooit meer naar de dokter.

Dat is natuurlijk een grapje, want er kan bij een zelfdiagnose genoeg mis gaan. Toch handig om te weten wat er eventueel aan de hand zou kunnen zijn.

Google gaat niet alleen gezondheidskwalen (de meest voorkomende, geen zeldzame ziekten) tonen als je op symptomen zoekt, ook adviezen en mogelijke behandelingen staan bij de resultaten. Die informatie komt dan weer van artsen.

Google stelt dat 1% van alle zoekopdrachten verband houd met symptomen. Daarom wil de zoekmachine die resultaten overzichtelijker weergeven. Daarbij is het niet de bedoeling dat iedereen zichzelf maar moet gaan diagnosticeren: er zal ook regelmatig staan dat iemand het beste een bezoek aan de dokter kan brengen.

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën