Google verwijdert Taliban-app uit Play Store

Google heeft een Android-app verwijderd uit de Play Store die afkomstig was van de Afghaanse Taliban.

Het ging om de app ‘Alemarah’. De applicatie stond vol officiële statements van de extremistische beweging en bevatte ook video’s. Een woordvoerder van de Taliban liet aan Bloomberg weten dat de applicatie onderdeel was van een digitale campagne van de Taliban. De extremistische groep probeert op deze wijze meer publiek aan zich te binden.

De applicatie werd ontdekt door een Amerikaanse organisatie genaamd Site Intel Group. Deze organisatie houdt jihadistische activiteiten in de gaten. Google wilde niet specifiek op de omstreden applicatie reageren en liet weten wel vaker applicaties uit de Play Store te verwijderen als deze niet aan de regels voldoen.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën