Google-werknemer bespaart geld door te leven in truck

Apartementen in San Francisco zijn nu eenmaal niet goedkoop.

De 23-jarige Brandon (hij vertelt zijn achternaam liever niet) vertrok deze lente van Massachusetts naar San Francisco, voor zijn nieuwe baan als software engineer bij Google. Hij besloot geen duur kamertje te gaan huren, maar kwam op het idee in een truck te gaan wonen. Toen hij stage liep en in een appartement met twee slaapkamers sliep, kostte hem dat zo’n $2000 (!) per maand.

“I realized I was paying an exorbitant amount of money for the apartment I was staying in — and I was almost never home. It’s really hard to justify throwing that kind of money away. You’re essentially burning it — you’re not putting equity in anything and you’re not building it up for a future — and that was really hard for me to reconcile.”

Voor $10.000 heeft hij echter deze Ford uit 2006 gevonden, waarin hij zo lang kan slapen als hij wil. De minimalistische inrichting bestaat uit een bed, kledingrek, en kastje. Wassen kan hij zich op het werk.

De verzekering kost hem $121 per maand, elektriciteit gebruikt hij niet en Google betaalt zijn telefoonrekening.

Brandon houdt zijn belevenissen in de truck bij op een blog, dat hij ‘inside the box’ heeft genoemd (de ondertitel: ‘home is where you park it’).

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën