Google’s nieuwe chatdienst (Babel) duikt op in Gmail

Bijgewerkt op:

Al wekenlang gonst het van de geruchten over een nieuwe messagingdienst van Google die de stijd moet aangaan met Skype, Facebook Messenger en WhatsApp. Het lijkt erop dat nu de eerste concrete bewijzen zijn opgedoken!

Een alerte Gmail gebruiker kreeg na het verwijderen van enkele e-mails onderstaande (fout)melding te zien:

Gmail beschikt uiteraard al over een chatfunctie, maar dat is slechts 1 van de vele communicatiemogelijkheden die Google momenteel te bieden heeft. Google biedt een heleboel aan, maar die diensten werken niet allemaal naadloos samen. Denk aan Google Chat, Google Voice, Google Talk, Google+ Messenger, Hangouts etc.

Tijdens Google I/O (in mei) zou er een nieuwe dienst gelanceerd worden onder de naam ‘Babel’ die zou moeten beschikken over de volgende functionaliteiten:

– Geschikt voor Android, iOS, Chrome, Google+ en Gmail
– Overal toegang tot je gespreken
– Geavanceerde groepsgesprekken
– Mogelijkeid om foto’s te versturen
– Duidelijke notificaties

Ook Google engineers laten al meerdere malen de naam Babel vallen op het Chromium forum.

Verder zijn we benieuwd in hoeverre de geruchten over een eventuele overname van WhatsApp door Google hier nog mee te maken heeft. Feit is wel dat Google dringend behoefte heeft aan een goedwerkende messasingdienst. Microsoft heeft Skype, Apple heeft iMessage en Facebook heeft natuurlijk ook zijn eigen messenger op desktop, tablet en telefoon.

Tags

Tags:

Bram van Otten

Bram van Otten

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram van Otten

Populaire artikelen

Populaire categorieën