Google's Sergey Brin stopt €250k in Nederlandse hamburger - Apparata

Google’s Sergey Brin stopt €250k in Nederlandse hamburger

Vandaag werd een door de Universiteit Maastricht gekweekte hamburger geconsumeerd. Een lap vlees uit een lab waar de steenrijke Google-baas een fractie van zijn fortuin in heeft gestoken.

“Soms komt er een technologie langs die de mogelijkheid heeft de manier waarop we de wereld zien te veranderen,” aldus Sergey Brin over de synthetische hamburger die vandaag in Londen door Kok Richard McGeown wordt bereid. Brin sprak via een videoverbinding op de persconferentie.

Cultured Beef

Het brein achter het kweekvlees is de Maastrichtse hoogleraar Mark Post, die vandaag de investering van Brin bekend maakte en zegt dat hij in het project investeert omdat hij begaan is met dierenwelzijn en het milieu. Het vlees is afkomstig van spierstamcellen uit levende runderen. Dat wordt op kweek gezet waardoor cellen reproduceren.

“Met een cel van één koe kunnen 175 hamburgers gemaakt worden. De moderne bio-industrie heeft daar 440.000 koeien voor nodig,” aldus Post, die er van overtuigd is dat de massaproductie van zijn kweekvlees zal bijdragen aan de bestrijding van voedseltekorten. “Over twintig jaar heb je in supermarkten keuze tussen twee identieke vleessoorten. Het ene is afkomstig van dieren, die geleden hebben. Het andere is kunstmatig en niet slecht voor het milieu en dieren. En wellicht ook nog goedkoper.”

De kunstburger van CulturedBeef. Omnom?

Gebakken wen wel. Ja, dit is omnom.

Nooit eerder lukte het iemand uit alleen maar stamcellen van een koe een complete hamburger te laten groeien. Het klinkt dan ok als een schot in de roos, maar dat goedkoper maken zal allicht nog even duren. De burger kost nu nog omgerekend 250.000 per stuk. Gelukkig was er Google money om het financieren.

Good Guy Brin over de burger:
[gv data=”gdMQND4TPqM”][/gv]

Echt lekker is de burger overigens nog niet.

Rützler takes the first bite. She was expecting it be more juicy. “There is quite some intense taste,” she said. Schonwald agrees that the texture of the meat is there, but the flavor is missing. The hamburger doesn’t yet have fat, which is where most of the flavor comes from.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën