GoPro komt met eigen edit-app voor smartphones

Het monteren van een video is niet voor iedereen weggelegd en daar wil GoPro iets aan doen. Er zijn namelijk genoeg GoPro-gebruikers die niets met hun gemaakte videobeelden doen.

Als het aan GoPro ligt komt daar snel verandering in. Volgens TechCrunch is het bedrijf namelijk bezig met de ontwikkeling van een applicatie, waar gebruikers hun video’s mee kunnen monteren. Het videomateriaal kan direct vanaf een smartphone of tablet gemonteerd worden. Op dit moment zit de applicatie in de laatste testfase, dus de kans is groot dat de app tegen het einde van de zomer beschikbaar is.

Het uiteindelijke doel van GoPro is om een clouddienst te lanceren die automatisch de hoogtepunten van je video’s selecteert. De eerste versie van zo’n dienst wordt op dit moment al getest. De dienst zou niet alleen GoPro-materiaal kunnen analyseren, maar ook beelden die met andere apparaten zijn gemaakt. Verdere details zijn nog niet bekend.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën