GTA IV spelen op je Xbox One? Vanaf nu kan het!

Stof die oude GTA IV-disc maar snel af.

In tegenstelling tot zijn grote concurrent beschikt de Xbox One over een backwards compatible-functie. Hierdoor kun je een select aantal oude Xbox 360-games als vanouds op je nieuwe console gebruiken. Ook de avonturen van Niko Bellic zijn vanaf deze week speelbaar op de Xbox One.

Daarmee voegt GTA IV zich in een illuster rijtje met backwards compatible-spellen. Op dit moment bestaat de lijst uit enkele honderden games, waaronder toppers als Fallout 3, enkele Call of Duty-titels, de BioShock-serie, Gears of War-reeks en nog veel meer. Ook Battlefield: Bad Company 2 mag niet ontbreken in dit lijstje met toppers.

In GTA IV kruip je in de huid van Niko Bellic, die met valse beloftes van zijn neef Roman naar Liberty City in de Verenigde Staten is gelokt. In plaats van een succesvol leven te leiden, runt Roman een vervallen taxibedrijf in Broker en heeft hij problemen met een aantal criminele organisaties.

De populaire GTA-game is een goed voorbeeld van waarom backwards compatibility absoluut een meerwaarde kan hebben voor de huidige consoles. Wil je zelf checken welke oude titels nog meer speelbaar zijn op de Xbox One? Bekijk dan de volledige lijst.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën