Haalt de nieuwe Macbook 19 uur (!) op één acculading?

Intel is lekker bezig en komt weer met nieuwe varianten van de achtste generatie Coffee Lake-processors voor ultradunne laptops.

Het gaat om de U-serie en de Y-serie van de Intel Coffee Lake-chips, die we best eens terug zouden kunnen gaan zien in de nieuwe Macbooks. Apple staat erom bekend dat het alsmaar dunner en lichter moet en dat kan dus dankzij Intel. De nieuwe chips zijn efficiënter, krachtiger en werken naast Wi-Fi ook via LTE.

De U-serie is überzuinig en zou ervoor moeten zorgen dat je laptop het 16 tot 19 uur uithoudt op één acculading. Diezelfde chips ondersteunt ook Dolby Vision HDR en Dolby Atmos audio, dus ook qua geluid moet het wel goed zitten. Verder claimt Intel dat je er games als World of Warcraft: Battle of Azeroth mee kunt spelen en ook dat klinkt niet verkeerd.

Zowel de U-serie als de Y-Serie komt beschikbaar als i3, i5 en i7. Ze zijn per direct beschikbaar, dus als Apple slim is stoppen ze de chips meteen in hun nieuwe Macbook en Macbook Air, zodat die er weer even tegenaan kunnen.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën