Handel in cryptomunten gehalveerd sinds december

De handel in crypto’s is gehalveerd sinds december, zo blijkt uit cijfers van CryptoCompare. Gelukkig gaat het weer de goede kant op.

In december sloeg de cryptogekte pas echt toe, om begin dit jaar abrupt tot stilstand te komen. Opeens bleek de koers ook flink te kunnen dalen en dat gebeurde dan ook: vrijwel elke munt ging onderuit. Volgens CryptoCompare resulteerde dat ook in een flink lager handelsvolume. Waar er in december voor bijna 17 miljard dollar verhandeld werd, was dat in maart nog maar 9,1 miljard.

De afgelopen maanden kondigden steeds meer overheden aan met maatregelen te komen om de handel in digitale valuta toch enigszins te kunnen sturen. Dat veroorzaakte een koersdaling, naast het feit dat de prijzen in december simpelweg onrealistisch hoog werden opgedreven.

Gelukkig gaat het inmiddels weer iets beter en lijkt het vertrouwen in de cryptomarkt langzaam maar zeker te herstellen. Het devies van experts luidt dan ook om vooral vol te houden en niet bij de eerste de beste dip al je coins van de hand te doen.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën