Handig: beantwoord Whatsapp-berichten via je PC

Soms ben je wel in de buurt van een laptop, maar niet van je smartphone. Of je bent zo geconcentreerd bezig dat je het liefst in je browser op een berichtje reageert zonder je telefoon te pakken. Dat kan echter wel met de officiële webversie van Whatsapp.

Dit kan – en we zeggen het maar meteen, om teleurstelling te voorkomen – voorlopig alleen met Android, Nokia, Blackberry en Windows-toestellen, oftewel voor iedere smartphone behalve iPhone. Die lopen altijd wat achter.

Het werkt heel eenvoudig: ga allereerst naar web.whatsapp.com. Die toont een QR-code, die je dient in te scannen met je smartphone (daarmee koppel je de webversie aan je smartphone). Vervolgens is het de bedoeling dat je de stappen van de installatie volgt en kun je vanaf elke PC (met Chrome) berichten lezen en versturen

Een ideale oplossing voor het voeren van langere gesprekken: met een toetsenbord gaat dat toch net even wat makkelijker.

[gv data=”MrBgwggMgd4″][/gv]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën