Harense Smid valt óók om [update: doorstart!]

Bijgewerkt op:

Na Free Records Shop en iCentre is het nu ook einde verhaal voor de winkelketen Harense Smid.

De elektronicaketen vroeg afgelopen vrijdag al faillissement aan, vandaag is het bedrijf failliet verklaard. Alle winkels zijn dan ook met directe ingang gesloten. Voor de ruim 500 medewerkers, die in de 46 filialen werken, is vandaag ontslag aangevraagd. Het is nog onduidelijk of potentiële kopers geïnteresseerd zijn in de winkelketen, maar er wordt gekeken naar een doorstart. Producten die onlangs besteld waren zullen vooralsnog niet aan de klanten geleverd worden.

De Harense Smid zat al langere tijd in zwaar weer, hoogstwaarschijnlijk door de grote online concurrentie. Hoewel de Smid zelf ook een webshop heeft, blijkt de combinatie van fysieke en online winkel niet bestand tegen de online prijsvechters. Is er nog wel enige toekomst voor ‘echte’ winkels?

UPDATE: Mikro-Electro, eigenaar van de elektronicawinkelketens Micro en It’s, neemt de toko over en ongeveer 20 winkels zijn vandaag weer open. Ongeveer 300 van de 550 medewerkers behouden hun baan.

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën