Heb jij een iPhone of iPad? Dan heb je een rijke uitstraling

Aldus een onderzoek.

Mensen met een iPhone of iPad hoeven zich niet elke maand zorgen te maken of er wel brood op de planken komt. Althans, dat concluderen economen aan de University of Chicago. Ze hebben een onderzoek gedaan naar het verband tussen producten en het inkomen van een persoon.

Uit het onderzoek komt naar voren dat vooral hoge inkomens een iPhone of iPad hebben. Al jaren organiseert de Amerikaanse dergelijke onderzoeken. Deze recente conclusie werd getrokken naar aanleiding van de resultaten van een onderzoek in 2016. Er deden 6.394 mensen mee aan de vragenlijst.

69,1 procent van de ondervraagden met een iPhone of iPad kwamen in de categorie ‘hoog inkomen’. Hoewel het onderzoek in 2016 begon, zullen de resultaten vandaag de dag niet veel anders zijn. De iPhone X kost bijvoorbeeld meer dan 1.000 euro en is met dit prijskaartje niet voor iedereen zomaar weggelegd. Met een Android-telefoon ben je overigens zeker geen ‘sloeber’. 59,5 procent van de ondervraagden in de categorie ‘hoog inkomen’ hadden een Android-smartphone.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën