HEMA wil je goedkope telefoons & tablets aansmeren

Tussen het badtextiel, het keukengerei en de fietsbanden vind je binnenkort een assortiment aan telefoons en tablets. Net als de Aldi begint ook de HEMA met het aanbieden van eigen hardware.

De telefoons en tablets – voorlopig beperkt tot vier modellen – worden onder het eigen HEMA-label aan de man gebracht, maar geproduceerd door een derde partij. HEMA wil niet zeggen wie dat is. Wel weten we dat ze zich op de onderkant van de markt richten, gezien de prijzen en specificaties. De Android-telefoons worden standaard met een tweetal HEMA-apps geleverd en een eigen fotoservice-app.

Er komen twee Android-telefoons. De goedkoopste is de 100 euro kostende H3 (hierboven afgebeeld), met een 4,5 inch display (960×540 pixels) en een weinig indrukwekkende Mediatek-processor met vier kernen, ondersteund door 512 MB aan werkgeheugen. De opslagruimte bedraagt 4 GB en foto’s schieten gaat met een 4 megapixel camera. Matige specs, voor een mals prijsje.

HEMA H5

Iets daarboven wordt de H5 gepositioneerd. Deze gaat 160 euro kosten en heeft een 5-inch scherm (1280×720 pixels), 1 GB aan werkgeheugen, 32 GB opslagruimte en een 8 megapixel camera. De accucapaciteit bedraagt 2100 mAh en ook dit toestel draait op een 1,3 GHz quadcore Mediatek processor.

HEMA H8 tablet

De goedkoopste tablet gaat 125 euro kosten, waarmee het duidelijk wordt dat de HEMA zich ook hier op de onderkant van de markt richt. Net zoals de Aldi dat doet met Wolfgang-hardware. De H8 tablet heeft een 8 inch scherm met 1280 x 800 pixels, 1 GB werkgeheugen en 8 GB aan opslagruimte, uitbreidbaar met een micro-SD-kaart. De accucapaciteit bedraagt 4000 mAh en de tablet meet 208 x 125 millimeter, met een dikte van 11 millimeter. Aan de voor- en achterkant zijn respectievelijk een 2 en 5 megapixel camera geplaatst.

HEMA H10 tablet

De tablettopper wordt voorlopig de HEMA H10. Met een 10 inch scherm met 1280 x 800 pixels, 1 GB werkgeheugen, 8 GB opslag, een 5 megapixel-camera en een 6.000 mAh accu. Hij is aan de forse kant (13 millimeter) en ligt vanaf begin december voor 159 euro in de schappen.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën