Het interieur van deze Boeing 777 lijkt op een S-klasse

Bizar.

Als het gaat om vliegtuigmaatschappijen dan is Emirates misschien wel de nummer één ter wereld. In Dubai heeft het bedrijf de nieuwe cabines voor de Boeing 777-vloot onthuld. Het interieur oogt vanaf de Business Class warm en geeft een huiselijk gevoel.

De stoelen en het ontwerp zullen bij autoliefhebbers een herkenbaar gevoel oproepen. Emirates gebruikte het interieur van de Mercedes S-klasse namelijk als inspiratiebron. Dat is duidelijk te zien in de vormgeving van de zetels en het kleurgebruik.

Business Class oogt wellicht luxe. Het echte feest begint bij First Class. Een ticket kost soms meer dan 20.000 dollar, maar dan heb je ook wat. Emirates koos voor een 1-1-1 opstelling met de stoelen. Klanten in First Class kunnen genieten van privacy in een eigen ruimte. Geen lullig TV-schermpje met wat films en series. Wel een 32-inch Full HD TV met toegang tot meer dan 2.000 televisiekanalen. De ruimte in First Class is 12 (!) vierkante meter per cabine.

Emirates heeft ook aan de gewone sterveling gedacht. Zo zijn er in Economy enkele verbeteringen doorgevoerd. Er zijn onder meer nieuwe stoelen die een stukje comfortabeler moeten aanvoelen in vergelijking met de oude. De ruimte is nog steeds, zoals bij elke maatschappij in de Economy-klasse, niet om over naar huis te schrijven.

UPDATE 1: Jeremy Clarkson maakt reclame voor de nieuwe klasse, check de video HIER!

UPDATE 2: Emirates en Mercedes-Benz claimen voorop te lopen als het gaat om luxueuze First Class-mobiliteit ter land en in de lucht. Om dat te benadrukken is de exclusieve S-Klasse chauffeursservice in het leven geroepen. Vanaf 1 december 2017 kunnen passagiers die in de nieuwe First Class vliegen gebruikmaken van de nieuwe S-Klasse voor hun transfers van en naar de luchthaven van Dubai.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën