Het ultieme bewijs: vliegtuigbrandstof smelt stalen balken

Het is een belangrijk onderdeel, misschien ondertussen wel hét belangrijkste onderdeel, van alle alternatieve 9/11-theorieën: ‘jet fuel does not melt steel beams’. In deze video wordt voor eens en altijd afgerekend met dit argument.

Purgatory Iron Works is het kanaal van Trenton Tye, een professioneel smid. Blijkbaar ergerde hij zich nogal aan de samenzweringstheorieën die hij tegenkwam op internet.

Het feit dat vliegtuigbrandstof brandt bij 1500 graden Fahrenheit en staal pas bij 2700 graden Fahrenheit wordt vaak gebruikt als ‘onderbouwing’ bij de theorie dat 9/11 een inside job is. De torens kúnnen niet gevallen zijn dankzij de impact van de twee vliegtuigen, is de gedachte. In deze video wordt nogal overtuigend afgerekend met die redenering.

[gv data=”FzF1KySHmUA”][/gv]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën