Hier, de iPhone 5S met vingerafdrukscanner

Op dinsdag 10 september gaat om 19:00 uur Nederlandse tijd het Apple-evenement van start, waarover iedereen het inmiddels eens is dat dit het moment is waarop Apple de S-versie van de iPhone 5 aankondigt. Grote verandering: de homeknop, want die krijgt een vingerafdrukscanner.

AuthenTec

Nadat Apple in 2012 het Amerikaanse bedrijf AuthenTec overnam, specialisten in soft- en hardware op het gebied van vingerafdrukscanners, begon de geruchtenstroom op gang te komen. In de afgelopen tijd zijn er daarnaast nog diverse componenten van de 5S gelekt die de vermoedens keer op keer bevestigen: er komt een scanner voor de print op je vingers in de homebutton van iPhones.

Onlangs riep Fox News-presentator Clayton Morris op basis van zijn bronnen dat deze homebutton een zilveren rand zou krijgen. Nu zien we op de foto’s van C Technology verpakkingen van de iPhone 5S die dit inderdaad bevestigen. Andere groter veranderingen aan het uiterlijk zijn, eh, wacht, die zijn er niet. Of de ring ook in verschillende kleuren komt – net als het iDevice zelf – is nog niet bekend.

De iPhone 5S is vanaf 20 september te koop.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën