Hoe ziet Samsung de toekomst van de notch?

Wellicht met één of meer van de volgende patenten.

Onze collega’s van Letsgodigital tipten ons dat Samsung bij het KIPO (Korean Intellectual Property Office) patenten heeft aangevraagd voor 6 verschillende notch-toepassingen. De patenten zijn op 10 december toegekend en gepubliceerd. De patenten lijken te zijn gebaseerd op de notch zoals we die bij de Infinity-O en Infinity-U display zien. De inkepingen zijn namelijk beduidend kleiner dan de druppelvormige inkeping op de Infinity-U, terwijl ze duidelijk hoger op het toestel geplaatst zijn dan bij de Infinity-O.

Deze impressie laat de zes verschillende modellen ‘duidelijk’ zien:

Vijf van de zes modellen spreken eigenlijk voor zich, dus daarvoor is het niet van belang dat de patenttekeningen geen toelichting bevatten. Daarnaast lijkt het letterlijk gef*ck over een millimeter, want een notch blijft een notch. Bij een model is er echter een ovale sleuf boven de notch getekend. Normaal gesproken is de ruimte van deze sleuf gereserveerd voor een speaker. Het zou echter ook kunnen dat de speaker in het display wordt verwerkt en dat de sleuf dient om een accessoire in te bevestigen.

Overigens is het niet ongebruikelijk dat patenten verstoffen zonder dat ze ooit in productie worden genomen. Als dat voor deze patenten anders is, kunnen we ze niet voor 2020-2021 in productie verwachten. In 2019 worden namelijk eerst de Infinity-U en Infinity-V displays geproduceerd. De eerste Samsung met notch wordt waarschijnlijk de Samsung Galaxy A70. De Samsung Galaxy S10 wordt waarschijnlijk geen toestel met notch. Deze krijgt naar verwachting een Infinity-O display en dus een gat in het scherm, al lijkt dat nog niet helemaal zeker.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën