Hoera, Gmail bestaat 9 jaar! [Infographic]

Time flies when you’re having fun! Wie had ooit kunnen bedenken dat Gmail alweer 9 jaar oud is? Tijd voor een overzicht.

Toen heel Nederland nog liep te klooien met een Hotmail-account waar je slechts een paar MB’s kon opslaan, kwam Google met een dienst met 1 GB opslag. Dit werd al snel uitgebreid naar 2GB, en later nog veel meer.

Gmail had tevens zoiets als threaded email, wat je of heel handig of heel raar vond. Maar inmiddels is Gmail uitgegroeid tot de grootste (gratis) e-maildienst ter wereld (sinds 2012). En zijn er ook talloze grote bedrijven die er gebruik van maken.

Hoe lang gebruik jij Gmail eigenlijk al? Ik heb het even opgezocht en mijn adres heb ik aangemaakt op 16 september 2004. Dat was nog in de periode dat je bij mensen moest bedelen voor een invite. Uitvogelen hoe oud jouw account is kan hier.

Hieronder de infographic (klik voor groot)

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën