Hoera! Samsung houdt de klaptelefoon in leven

Fatsoenlijk opnemen en ophangen. Dat kan eigenlijk alleen maar met de klaptelefoon. Samsung houdt hem nog even in leven en introduceert de 2015-versie van de Galaxy Folder.

Na de introductie van de iPhone werd de klaptelefoon in een moordend tempo verdreven door toestellen met touchscreens. Anno 2015 kun je vrijwel geen nieuwe klaptelefoon meer kopen bij de Nederlandse telco’s. Wat we jammer vinden. Hoe anders is dat in Azië. In Japan is de populariteit van klaptelefoons zelfs weer aan het toenemen. Ook in Samsungs thuisland is de telefoonconstructie nog altijd populair.

3,8-inch scherm en fysieke toetsen

Dat bewijst de introductie van de nieuwe Galaxy Folder wel. Deze klaptelefoon beschikt over een 3,8-inch display en draait op Android Lollipop. Aan de achterkant is een 8 megapixel camera geplaatst, vooraan zit een 2 megapixel lens sensor. Standaard heb je 8 Gb opslagruimte, dat uitbreidbaar is met een micro SD-kaart. De batterij heeft een capaciteit van 1.800 mAh.

Verder specs zijn nog niet naar buiten gekomen. Wel weten we dat de folder rond de 225 euro kost, en de kans dat we hem in Nederland krijgen nihil is. Jammer, maar tegelijkertijd bewijsgrond dat deze favoriet onder de telefoonvarianten nog niet is uitgestorven.

[lg_folder folder=”Samsung/Galaxy_Fold_2015/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën