‘Hoge prijs iPhone 8 is schuld van Samsung’

Die flinke prijs komt niet uit de lucht vallen.

Volgende week is de aankondiging van de iPhone 8. Men verwacht een vanafprijs van maar liefst 999 dollar. De duurste variant gaat mogelijk om en nabij de 1.200 dollar kosten. Een flink prijskaartje. Die prijs is natuurlijk ergens op gebaseerd. Analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities geeft een antwoord op de mogelijke herkomst van die verkoopprijs.

Volgens de analist zijn duurdere onderdelen en materialen de oorzaak van deze hogere prijs. Diverse onderdelen worden door Samsung geleverd en het techbedrijf zou een hogere prijs hebben gevraagd voor deze componenten. Uiteindelijk is de consument de sjaak, want die hogere kostprijs zal volgens de analist worden doorgevoerd naar de adviesprijs van de nieuwe iPhone.

De OLED-schermen van Samsung zijn de grootste reden voor de mogelijke prijsverhoging. Zo kost een LCD-paneel tussen de 120 á 130 dollar per stuk. Een goedkoper LCD-paneel kost slechts 45 á 55 dollar per stuk. In een uitgebracht rapport, gericht aan investeerders en opgepikt door Appleinsider, zegt Kuo dat het verstandig is voor Apple om te kijken naar meerdere OLED-leveranciers. Nu zijn ze afhankelijk van Samsung en dus kan er weinig aan die prijs worden gedaan.

Of de iPhone 8 met zijn verkoopprijs ‘krankzinnig duur’ is laat in het midden. De onlangs aangekondigde Samsung Galaxy Note 8 is er ook vanaf 999 euro. High-end smartphones met puike features en prestaties komen anno 2017 nu eenmaal met een flinkere prijs.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën